Kinderbegeleider Annemie Scharpé feestelijk uitgewuifd

Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 19 januari van Vrije Kinderdagverblijven Veurne vzw werd Annemie Scharpé bedankt voor haar 34 jaar inzet in het kinderdagverblijf ‘t Sporrewaan in Veurne.

Al van in het begin van haar loopbaan koos Annemie Scharpé uit De Panne ervoor om kindjes te helpen opvoeden en opgroeien. Annemie kwam bij het team van VKV vzw (Vrije Kinderdagverblijven Veurne), enkele maanden na de opstart.

Monument van het eerste uur

VKV vzw is de koepel boven de Kinderdagverblijven ‘t Sporrewaan (Veurne), Kinderhaven (Reninge), buitenschoolse opvang De Kadees (Veurne) en de Dienst voor onthaalouders Veurne-Alveringem. VKV staat dagdagelijks in voor de opvang van ongeveer 250 kinderen in Veurne en omstreken.VKV verliest aan Annemie dus een monument van het eerste uur.

Als creatieve enthousiasteling heeft Annemie doorheen haar carrière in quasi elke groep, in elk lokaal of bij elk Sporrewaantje dienst gedaan. Knutselen, voorlezen, toneel spelen met vingerpoppetjes, verkleden… Altijd met een lach of een kwinkslag, altijd met een creatieve inbreng.

Generatie grootgebracht

En of de carrière van Annemie van heel wat ervaring getuigt… Ze heeft letterlijk een volledige generatie helpen grootbrengen. Eén van de laatste kindjes die ze afzwaaide is van een papa die ze vroeger in ‘t Sporrewaan zelf in en uit de luiers hielp. De cirkel is rond.

Op 19 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats in de nieuwbouw van ‘t Sporrewaan in de Gustaaf Vermeerschlaan 1 in Veurne. Tijdens een afscheidswoordje bedankte directeur Michael Vanmaele Annemie voor haar gedreven inzet als creatieve en enthousiaste kinderbegeleider: “Annemie, geniet van de extra vrijheid én van het terugzien van de vele Sporrewaantjes uit de streek die jij hielp opgroeien. We wensen je een welverdiend pensioen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier