Kieng en Matthias maken winnende sticker Jumbo Run in Jabbeke

Winnaars Kieng Decoster en Matthias Ricquier stralen in het midden met hun gewonnen snoeptaart. Ze worden geflankeerd door de Jabbeekse schepenen Geert Depree, Frank Casteleyn, Heidi Vanhaverbeke, Paul Storme en Claudia Coudeville. © GF
Ilse Naudts

De 46ste editie van de Jumbo Run komt op 20 augustus richting Jabbeke.

Meer dan 300 deelnemers met een beperking maken dan een rondrit in de sidecar van een moto. De promosticker is ontworpen door leerlingen Kieng Decoster en Matthias Ricquier.

Het Dominiek Savio Instituut uit Gits organiseert de Jumbo Run al jaren. “Voor de 46ste editie kozen ze Jabbeke als gastgemeente. Het was leerlinge Liesbet Casteleyn van Dominiek Savio die ervan droomde om de Jumbo Run in haar eigen gemeente te laten plaatsvinden”, legt schepen Geert Depree uit.

Aan het evenement was ook een ontwerpwedstrijd verbonden. Leerlingen uit alle Jabbeekse scholen konden een sticker ontwerpen voor de Jumbo Run. Uit elke school werd een winnaar aangeduid en uit die selectie selecteerde de jury uiteindelijk het ontwerp van Kieng Decoster en Matthias Ricquier van de Loopbrug in Zerkegem.

Kieng en Matthias maken winnende sticker Jumbo Run in Jabbeke

Naast Kieng en Matthias mochten ook Elise Sinnaeve (Basisschool Permeke), Sara Simons (Basisschool De Loopbrug Snellegem), Maria Laura Simoens (Basisschool De Klimtoren), Mare Vandenbroucke (Basisschool De Wassenaard) en Dries Mestdagh (Basisschool ‘t Boompje) een lekkere snoeptaart in ontvangste nemen.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier