Kazou lokt 600 jongeren naar Gits

Redactie KW

Op zaterdag 13 september organiseerde Kazou Roeselare-Tielt, de jeugddienst van CM, voor het eerst een terugkomdag voor alle kinderen en jongeren die deze zomer met Kazou op vakantie trokken. Domein Dominiek Savio in Gits werd voor één dag het festivalterrein van Kazouland.

Er daagden ongeveer 600 jongeren en begeleiders op. Er stonden heel wat attracties opgesteld, zoals een hindernissenparcours, springkastelen, ballenbad, grimestanden… Op het podium stonden onder andere tienersensatie Bandits en talent uit eigen streek zoals Audiophonic en Are We Serious?

Met bijna 2.300 zijn ze, de kinderen en jongeren tussen de zeven en de achttien jaar oud die deze zomer op vakantie trokken met Kazou Roeselare-Tielt. Daarnaast genoten nog eens een kleine 500 deelnemers van een ‘JOMBA-vakantie’, het aanbod voor ‘JOngeren Met Bijzondere Aandacht’, deelnemers met een beperking of een bijzondere problematiek.

Om die geslaagde Kazouzomer (meer dan 55 binnen- en buitenlandse vakanties) in stijl af te sluiten, was er dus dit jaar ‘Kazouland’. “We organiseerden een groot openluchtfestival met artiesten en randanimatie speciaal op maat van onze deelnemers”, vertelde Ilse Denduyver, diensthoofd van Kazou Roeselare-Tielt. “Iedereen die deelnam aan één van onze vakanties kon op die manier zijn zomer afsluiten in de typische Kazousfeer: omringd door nieuwe vrienden en toffe moni’s en met de kans om zich nog eens goed uit te leven.” (JD – foto JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier