Kayla en Twenco zijn de nieuwe stadsdichters in Roeselare

Kayla en Twenco (vooraan) pakten uit met het origineelste gedicht. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Kayla Delcroix en Twenco Margodt zijn de nieuwe stadsdichters van Roeselare. Hun gedicht werd gekozen uit 300 inzendingen.

Eind 2016 organiseerde de stad Roeselare een wedstrijd waarbij men in het vijfde en zesde leerjaar op zoek ging naar een stadsdichter RSL 2017. Uit de 300 ontvangen inzendingen werd een winnaar gekozen. Vandaag, op gedichtendag, trok schepen Michèle Hostekint naar de nieuwe stadsdichter, of stadsdichters. De winnaars zijn Kayla Delcroix en Twenco Margodt uit MPI Sterrebos, ze hebben samengewerkt voor hun gedicht. “Het gedicht was beeldend en echt origineel”, klonk het ter motivatie.

Het beste gedicht werd gekozen door een vakkundige jury bestaande uit Bart Cafmeyer (regisseur, verteller, docent), Karolien Verscheure (woordleerkracht) en Deniza Miftari (gedichtenschrijfster).

Zaterdag worden de ingezonden gedichten tijdens een evenement op de Grote Markt in de verf gezet met een lichtprojectie door Limen Visual. Het wordt een mix van audio en video, in een vaak spectaculair spel van licht en donker.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier