Karrewiet op bezoek in taalklas van Selfi Wulandari (9) in H. Conscienceschool Oostende

Redactie KW

Het meisje is er ambassadrice van het taal-labo.

Maandagmorgen waren Karrewiet, Radio 2 en andere persmensen aanwezig in de stedelijke basisschool H. Conscience in Oostende. Bedoeling was het succes én vooral ook het belang van de taalklas Nederlands in de verf te zetten. Juf Lisa geeft elke dag, 12 uren per week, gespecialiseerde taallessen Nederlands aan 12 anderstaligen of kinderen met taalproblemen. De school heeft daar voor gespecialiseerde taalmethodes en taalspelletjes aangekocht.

Vooruitgang

De kinderen maken dankzij het taal-labo enorm snel vooruitgang. Om het succes in de verf te zetten werd, in samenspraak met directrice Ann Pottier en onderwijsschepen Tom Germonpré, ook een ambassadrice van het taal-labo aangesteld. Selfi Wulandari (9) verblijft nog maar 13 maanden in Oostende en spreekt perfect Nederlands. Haar prestaties op school zijn meer dan voorbeeldig, ze gaat ook naar de kunstacademie en is lid van Rope Skiping Oostende.

Schepen Germonpré overhandigde aan Wulan een exemplaar van ‘De Leeuw van Vlaanderen’, het historische boek van Hendrik Conscience, én een strip van Suske en Wiske. Ook de andere kinderen van de taal-klas kregen van de schepen een boek als beloning.

(FRO)

>> De aflevering van Karrewiet is maandagavond te zien om 18 uur op Ketnet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier