Kamagurka steunt project ‘Schilder Op School’ in Oostende

Redactie KW

De school voor buitengewoon secundair onderwijs SBSO Ter Zee neemt deel aan aan de imagodag ‘Building Heroes’.

Op donderdag 13 maart zullen 30 nijverheidsscholen en 30 basisscholen in Vlaanderen deelnemen aan de tweede Imagodag ‘Building Heroes presenteert SOS Schilder Op School’. Vrijdagmiddag werd de actie voorgesteld onder leiding van Kamagurka .

Er is een schrijnend tekort aan geschoold personeel in de sector Schilders en Decoratie. Net als twee jaar geleden slaan enkele partners de handen in elkaar om het schildersberoep in de verf te zetten. De bedoeling is ook de leerlingen van de basisschool te motiveren om later te kiezen voor een job in de bouwsector.

Colorwall

De Bouwunie zorgt voor 20 vierkante meter houten panelen, verf en andere schildersbenodigdheden. Het is de bedoeling dat er in elke school een colorwall geschilderd wordt, die daarna een permanente plaats krijgt in de basisschool. Tijdens de actiedag op 13 maart is er een samenwerking tussen leerlingen van het zesde jaar beroepsopleiding en de leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool. Om de leerlingen te inspireren, maakte kunstschilder Kamagurka een kunstwerk met als thema ‘Stijl Op School’.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier