Kaarting SBS De Vlieger in Rumbeke duurt voortaan één dag

© (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De jaarlijkse kaarting op zaterdag 3 februari in Stedelijke Basisschool De Vlieger duurt maar één dag meer in plaats van twee.

“Maar we beginnen er op zaterdag wel al een stuk vroeger aan, namelijk om 14 uur”, vertelt Ann-Sophie Baert die de kaarting in goede banen leidt. “Op die manier kunnen we het accent meer op beleving voor de kinderen leggen, zowel voor de kleuters als diegene in het lager onderwijs. We hebben spelletjes die aangepast zijn per leeftijd en er zijn mooie prijzen te scoren. We roepen ook enkele gezins- en spelactiviteiten zoals bingo in het leven. De klassieke tombola blijft een succesnummer. Kaarten blijft voor de volwassenen uiteraard de hoofdactiviteit in een aparte kaartersruimte met bar”, gaat Ann-Sophie verder.

“Aan de bar bieden we dit jaar ook de nieuwe Roeselaarse Tripel aan. Dit biertje wordt gebrouwen door de broer van ‘onze’ meester Brecht.” Er wordt gekaart voor pasta, koekjes, conserven en worstenbonnen. De inzet bedraagt 1,25 euro per kaart. Vanaf 16.30 uur is er braadworst met frietjes te verkrijgen. De opbrengst gaat naar de werking van de school en laat toe om bepaalde activiteiten een stuk goedkoper aan te bieden.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier