K3 zingt paasvakantie op gang in basisschool De Ark in Oekene

Hanne, Klaasje en Marthe komen naar De Ark. © VTM
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De leerlingen van De Ark sluiten de laatste dag voor de paasvakantie af met een spetterend optreden van K3. De school deed mee aan een wedstrijd van VTM Kids, waarbij ze een schooleigen versie van een liedje van K3 moesten maken. Ze waren de beste van meer dan honderd inzendingen en mogen zo Hanne, Klaasje en Marthe ontvangen.

De leerlingen en medewerkers van basisschool De Ark in Oekene zullen zich de laatste schooldag voor de paasvakantie nog lang herinneren. Daar heeft de komst van de meidengroep K3 alles mee te maken. Het optreden is de hoofdprijs van een wedstrijd van VTM Kids. “De bedoeling was om een schooleigen versie van een K3-lied te brengen”, begint directeur Geert Orgaer trots te vertellen. “Met een eigen tekst, zelf ingezongen en natuurlijk met de juiste omkadering. Voor de tekst hebben we een beroep gedaan op de leerlingen van het vierde leerjaar die zich vol enthousiasme op het nummer Pina Colada van K3 smeten. In hun tekst verwerkten ze waarden die erg belangrijk zijn binnen De Ark zoals vriendschap en hoe tof de klas wel is.”

Schrijfopdracht

“Daarna werd het liedje ingezongen door een koortje, gevormd door leerlingen van de school. We hebben geen officieel schoolkoor, maar ze hebben wel al enkele keren samen opgetreden en hebben dat nu ook weer erg goed gedaan. Daarna moesten we een passende videoclip opgenomen. Daarvoor deden we een beroep op iedereen. Zowel leerlingen als leerkrachten zetten hun beste beentje voor. Er was geen enkel dansje ingestudeerd, de kleuters en leerlingen van de lagere school kregen de vrijheid om zichzelf helemaal uit te leven op de muziek”, aldus de directeur.

“Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen er naar uit kijken”

“Je kan sceptisch zijn tegenover het feit dat we deelnemen aan een commerciële wedstrijd zoals deze, maar voor ons was het meer. We doen dit omdat we er enkele leerrijke elementen aan kunnen koppelen. Je hebt een schrijfopdracht, het expressieve, bewegen, enz… allemaal zaken die belangrijk zijn binnen het opgroeien van een kind.”

Dynamiek uitstralen

In totaal waren er meer dan honderd inzendingen. “Een professionele jury, waaronder de liedjesschrijvers van K3 zelf, was goed voor 60 procent, over de rest besliste het publiek. Uiteindelijk bleken we telkens bij de beteren en werden we uitgekozen voor het optreden van K3. Vooral het feit dat alle kinderen meewerkten en de dynamiek die ze uitstraalden speelde een rol.” Zo krijgt de laatste dag voor de paasvakantie een extra tintje. “De kinderen zijn natuurlijk in de wolken. We willen hen veel laten bijleren, maar het is ook leuk als we hen ook op die manier kunnen doen stralen, daar doe je het voor. Voor heel wat leerlingen is K3 hun absolute favoriet. Iedereen is dan ook erg enthousiast voor het optreden. Ze treden vrijdagnamiddag een halfuur op, waarna ze nog wat tijd maken voor de kinderen. We kregen al heel wat aanvragen van buiten de school om erbij te zijn, maar we willen dit echt voor hen houden!”, aldus Geert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier