Junior Journalisten van Pervijze zijn verkozen

Vlnr: Frederika Pick (jury), Charlotte Verhelle (leerkracht 6 e leerjaar), Romina Ghekiere (6 e leerjaar), Erna D'Hulst (voorzitter Davidsfonds), Dorina Sahiti (6 e leerjaar), Nele Vandewoude (jury), Seppe Vandenberghe (5 e leerjaar)
Redactie KW

Zondag 24 januari werden Seppe Vandenberghe, Dorina Sahiti en Romina Ghekiere tijdens Toast Literair verkozen tot de Pervijse Junior Journalisten 2016.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het Davidsfonds Pervijze op zondag 24 januari Toast Literair, met op het programma een ontbijt, een quiz over het West-Vlaams, en de bekendmaking van de Junior Journalisten 2016. “Elk jaar kunnen wij voor de Junior Journalistenwedstrijd rekenen op de medewerking van het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool Pervijze. Ook dit jaar was dat weer het geval, en schreef elke leerling een tekst rond ‘diversiteit, verschillend en toch gelijk'”, vertelt Erna D’Hulst, voorzitter van de Pervijse afdeling van het Davidsfonds.

Jury

De jury, bestaande uit Nele Vandewoude en Frederica Pick, beoordeelde alle teksten op basis van schrijfstijl en originaliteit, en koos uiteindelijk drie winnaars. “Uit het vijfde leerjaar werd Seppe Vandenberghe verkozen tot Junior Journalist, en uit het zesde leerjaar Dorina Sahiti en Romina Ghekiere. Het werkje van Romina wordt bovendien naar de provincie gestuurd om deel te nemen aan de provinciale selectie”, besluit Erna. (EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier