Jongerenatelier Kortrijk renoveert speelplein Sint-Rafaël in Izegem

Binnen een tweetal jaar zal er een volledig nieuw speelplein worden aangelegd. © Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Medewerkers van Jongerenatelier hebben de voorbije weken speeltuigen geplaatst op het speelpleintje op de Sint-Rafaëlwijk in Izegem. Het gaat om gerecupereerde toestellen van de speelpleinen op de Lindewijk en De Mol.

“Gezien de vlakbij gelegen Sint-Rafaëlskerk verkocht wordt en de aankoper verplicht zal zijn om groene recreatieruimte te voorzien, hebben we ervoor gekozen om daar een tijdelijke oplossing te voorzien”, licht jeugdschepen Lothar Feys (N-VA) toe. “Binnen een tweetal jaar zal er een volledig nieuw speelplein worden aangelegd, waardoor we nu zuinig met de beschikbare middelen zijn omgesprongen.”

De uitvoering was voor Jongerenatelier uit Kortrijk, een sociaal tewerkstellingsproject waarbij jongeren tussen 15 en 18 jaar instaan voor het onderhoud van speelpleinen. “Voor het eerst hebben ze nu een volledige aanleg verzorgd”, vertelt Lothar Feys. “We kiezen bewust voor een vorm van sociale economie om deze projecten uit te voeren. Voor de jongeren is het immers een uitgelezen kans om werkervaring op te doen.”

De speelpleinen op De Lindewijk en De Mol, waar de speeltuigen vandaan komen, krijgen eind maart een volledige heraanleg met nieuwe toestellen. Op vrijdag 6 april opent de stad het speelplein op Sint-Rafaël officieel. De jeugddienst trakteert omwonenden met barbecueworst en een drankje.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier