Jongeren willen skatewerking in Zwevegem nieuw leven inblazen

Redactie KW

Zaterdag werd op de Transfosite in Zwevegem een skatewedstrijd georganiseerd. Daarmee wil men de skatewerking in de gemeente nieuw leven inblazen.

Heel wat jongeren toonden hun kunnen. Acht studenten sociaal werk van de campus Kortrijk van de Hogeschool VIVES blazen, in het kader van hun opleiding, de skatewerking in Zwevegem nieuw leven in op vraag van jeugdhuis De Harp. Zaterdagnamiddag zetten ze het evenement ‘De Harp presents: ZK8 Skate contest’ op. De Transfosite in Zwevegem vormde de ideale locatie voor deze contest.

Tijdens het promo-evenement eind februari konden de jonge skaters de nieuwe wind al ervaren die door het skatepark waait. ZK8 belooft meer van dat en gooit meteen enkele troeven in de strijd. Vooreerst was er de skatecontest en anderzijds zorgde de dj voor de gepaste muziek. Men had ook bekende skaters uitgenodigd die er hun kunnen demonstreerden en elke deelnemer kreeg een gratis consumptie.

Bij ons bezoek werd duidelijk dat er toch nog wat werk aan de winkel is. Soms werd het pijnlijk duidelijk dat men het skaten ook leert met vallen en opstaan…

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier