Jongeren wijden zaal Park ter Walle in Menen officieel in

Het gros van het organisatieteam dat instaat voor de 'Nacht van de jeugd' met van links naar rechts Thomas Acke, Louise Delhaye, Kevin Labeeuw, Ann-Sophie Vandamme en Simon Bulcaen. © WO
Redactie KW

Ugly Papas speelden er enkele weken geleden nog een reünieconcert, maar nu opent de nieuwe zaal van Park Ter Walle ook officieel voor de jeugd. Jeugdraad De Klinke en de jeugddienst organiseren op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober een openingsweekend, niet toevallig tijdens het weekend van ‘Dag van de jeugd’.

“De polyvalente zaal van ons nieuwe jeugdcentrum leent zich uitstekend tot fuiven, optredens, etentjes en cultuuravonden”, legt Kevin Labeeuw van de jeugddienst uit. “De ruimte is 1.034 m² groot en heeft een capaciteit van 1.000 personen. De zaal is volledig losgekoppeld van het gebouw waarin ze zich bevindt. Het is als het ware een doos, die binnen in een andere doos zit. Ze zit voor 75 procent onder de grond, is gebouwd met geluidsisolerende materialen en de inkomgang bevat keermuren. Dit alles moet verhinderen dat er tijdens evenementen geluidsoverlast is voor de buurt.”

Voorrang voor jeugd

Behalve de zaalomvat het jeugdcentrum ook lokalen voor jeugdwerking, repetitielokalen met berging, kleedkamers voor buitensporten, vergaderlokalen, technische ruimtes en een sanitair blok. Ook de jeugddienst heeft er haar thuisbasis. “De nieuwe infrastructuur en de aanwezige faciliteiten komen tegemoet aan de noden uit het verleden en voldoen aan de eisen voor de toekomst. De gebruikers zijn alvast positief”, weet Kevin Labeeuw. “De jeugd krijgt altijd voorrang om de ruimtes te gebruiken, maar ook andere verenigingen zijn zeker welkom. Tegen eind volgend jaar wordt de buitensite verder afgewerkt met een voetbalveld, twee krachtbalvelden, een skatepark, een avontuurlijke speelzone en een Finse piste. Met veel groen, struiken en niveauverschillen zal het parkgevoel overheersen, zodat ook gezinnen kunnen genieten van de omgeving”, aldus de jeugdbeleidsmedewerker.

“Tegen eind 2018 wordt de buitensite verder afgewerkt”

Kinderfuif

De allerjongsten trappen op vrijdag 20 oktober om 16 uur het openingsweekend af met de Kidsfuif. Alle kinderen tot 12 jaar mogen zich twee uur lang uitleven op de dansvloer en genieten van een drankje en een pannenkoek. Om 21 uur geeft de jeugdraad het startschot van de allereerste ‘Nacht van de jeugd’.

“De Klinke wil symbolisch nieuwe deuren openen voor de jeugd”, zegt An-Sofie Vandamme van de jeugdraad. “Met dit evenement openen we voor onze jongeren nu ook letterlijk de nieuwe deuren van zaal Park Ter Walle. Op de ‘Nacht’ staan C-Bass uit Brugge en lokale held Snes achter de draaitafels, naast toppers als Dimitri Wouters en 5napback. Maar ook streektalenten als Mase, Elemaids, dj Lernou en Bulcaen & Vanstaen demonstreren hun kwaliteiten.”

Brihang

De jeugddienst ontsteekt op zaterdag 21 oktober om 11 uur het vuur voor een open barbecue. De Meense jongeren brengen hun eigen vlees, groenten en sausjes mee. Om 13 uur vechten de Meense jeugdbewegingen een epische strijd uit, die zich dit jaar in de wereld van de Hunger Games afspeelt. Vanaf 17 uur barst het muzikaal geweld los met Rekkemse rock-‘n-roll van de ‘The odd and the others’, heavy rock van ‘Eyes on the machine’, alternatieve akoestische rock van ‘Other than the others’, noiserock van ‘Shhtt!’ en indierock van ‘Rhinos are people too’. Brihang brengt om 22.15 uur kwetsbare Nederlandstalige hiphoppoëzie, waarna ‘Kid glove killers’ het openingsweekend afsluit met een afterparty.

Tickets voor de ‘Nacht van de jeugd’ op vrijdag 20 oktober kosten in voorverkoop 5 euro, aan de deur 7 euro. Tickets voor zaterdagavond kosten 5 euro of 3 euro voor wie een bandje toont van ‘Nacht van de jeugd’. Plaats van de afspraak is Park Ter Walle, J&M Sabbestraat 163 in Menen.

(CB/foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier