Jongeren uit Poperinge en Lauwe vertegenwoordigen Vlaamse jeugd bij Verenigde Naties

Redactie KW

Bart Devos uit Poperinge en Warda El Kaddouri uit Lauwe zijn de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers duurzame ontwikkeling en jeugd van de Vlaamse Jeugdraad. Zij zullen twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren verdedigen bij de Verenigde Naties.

De Vlaamse Jeugdraad mag deze zomer een VN-jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling afvaardigen naar het High Level Political Forum (HLPF) in New York. De keuze viel op Bart Devos uit Poperinge. Bart zal deel uitmaken van de officiële Belgische delegatie en zal samen met de VN-jongerenvertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel drukken op de discussies rond duurzame ontwikkeling en de nieuwe ontwikkelingsagenda (Post 2015).

In het najaar mag de Vlaamse Jeugdraad ook één jongerenvertegenwoordiger jeugd afvaardigen naar de derde commissievergadering van de Algemene Vergadering van de VN. Dat is de vergadering waar jeugdzaken op de agenda staan. Daarvoor viel de keuze op Warda El Kaddouri. Warda zal ook deel uitmaken van de officiële Belgische delegatie om samen met de VN-jongerentegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad de beslissingen die door beleidsmakers worden genomen te beïnvloeden.

“Aangezien ik veel met kinderen en jongeren heb gewerkt, geloof ik dat ik in een goede positie ben om hun leefwereld te begrijpen”, legt Warda El Kaddouri uit. “Ook is mijn biculturele achtergrond een belangrijke troef, aangezien je bij de VN interculturele vaardigheden nodig hebt. Ik wil namens Vlaamse kinderen en jongeren onze problemen duidelijker op de politieke agenda zetten en alternatieven en oplossingen aanreiken, zowel bij de VN als hier in ons eigen land.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier