Jongeren uit Marke denken na over Streetpark

Redactie KW

Zaterdagnamiddag kwamen enkele jonge skaters, steppers en bikers naar Streetpark Luxaplast, op de hoek van de Markebekestraat en de Overzetweg in Marke, om er mee te denken over de vernieuwing van het Streetpark.

Streetpark Luxaplast dat zich bevindt onder de brug van de R8 wordt vernieuwd. Stad Kortrijk wil deze specifieke ruimte ontwikkelen voor jongeren die hun creativiteit en drang voor avontuur en experiment kwijt willen in het skaten, steppen en biken.

In outdoor Streetpark Luxaplast zijn er twee betonnen plateaus met enkele houten toestellen, die dit jaar zullen vervangen worden door street-elementen in beton en staal, omdat deze veel duurzamer zijn.

“De jongeren kunnen nog tot 16 uur mee bepalen hoe zij hun Streetpark willen inrichten”, stelt Bieke Vertriest, verantwoordelijke voor de speelruimte. “Ze mogen aangeven welke toestellen ze willen op de site. Jeugdcentrum Tranzit en een projectgroep van Howest zetten hun schouders onder het project en zorgen er voor hapjes, drankjes, muziek, … en een warm vuurtje.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier