Jongeren tussen 12 en 18 kunnen voordelig proeven van golf (en andere sporten)

Leerkrachten L.O. en sportfunctionarissen uit de regio maakten kennis met het nieuwe initiatief. © DVDB
Redactie KW

Op woensdag 17 juni werd in Ieper Open Golf een project voorgesteld om jongeren tussen 12 en 18 jaar aan te zetten tot sporten.

Sport na school (SNS) is een project dat georganiseerd wordt door de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), Bloso en de lokale sportdiensten. “Sport na School regio Ieper is bedoeld voor alle jongeren van het secundair onderwijs”, zegt verantwoordelijke Ann Callewaert. “Door een SNS-pas te kopen krijgen de leerlingen van het secundair onderwijs de kans om vrijblijvend, onbeperkt en goedkoop te sporten in de regio Ieper. Dit gaat om leerlingen uit Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Zonnebeke.”

Momenteel worden al heel wat verschillende sporten aangeboden en werken meer dan honderd sportclubs mee in West-Vlaanderen waarvan 25 in Ieper en omstreken. Een SNS-jaarpas kost 45 euro. “Voor een semester betaal je 30 euro. Het Vlaamse project loopt intussen al 7 jaar en de cijfers zijn gunstig: 68 procent van de leerlingen die een SNS- pas kopen zijn geen lid van een sportclub. Dit jaar werden in Vlaanderen bijna 9.000 SNS-passen verkocht, waarvan 1.712 in West-Vlaanderen.”

(dvdb/foto dvdb)

>> Info: www.sportnaschool.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier