Jongeren in Kortrijk schaken tegen een internationaal schaakmeester

Redactie KW

In Guldensporencollege campus Groeninge is het thema van het project dit schooljaar ‘The Challenge’.

Op maandag 9 februari werd Sophie Laroy uitgeroepen tot schaakgoeroe van de school. Zij hield het in het schaken het langst uit tegen internationaal schaakmeester Jean Delabie uit Zulte.

De leerlingen van Guldensporencollege campus Groeninge worden van nu tot eind april constant uitgedaagd met challenges. “Jongeren houden immers van uitdagingen”, stelt leerkracht Ludwig Poignie. “Het liefst op veel verschillende gebieden.” Op maandag 9 februari werden 39 leerlingen simultaan uitgedaagd door internationaal schaakmeester Jean Delabie. Dat Jean – trouwens afkomstig uit Kortrijk en oud-leerkracht aan de school – zou winnen, stond bijna als een paal boven water. Het ging erover wie van de leerlingen het het langst zou uithouden tegen hem. Dat werd Sophie Laroy uit het tweede jaar.

Verschillende challenges

In het kader van ‘The challenge’ zijn er verschillende uitdagingen voor de leerlingen. Elke dag tot eind april hangt er op school een intrigerende foto uit van een historische figuur. “Zo’n 50 iconen passeren de revue. Ze hangen parmantig uit in de gang. Het is de bedoeling dat de leerlingen zoveel mogelijk personen herkennen. Later komt het juiste antwoord en de biografie van die persoon eronder.”

Verdere challenges beloven ook spectaculair te worden. De finale Challenge-dag met 650 deelnemers wordt op woensdag 29 april gepland. Voor bezieler Ludwig Poignie wordt dit het 25ste leerlingenproject.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier