Jongeren gaan elkaar met kleurpoeder te lijf in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Op de Korenmarkt werd even voor 17 uur een bitsige strijd uitgevochten. Achtereenvolgens kinderen uit de lagere school en daarna de iets oudere jeugd gingen elkaar met kleurpoeder te lijf. Het stoof er letterlijk.

Het gevecht kaderde in de Dag van de Jeugdbeweging.

Niets liet vermoeden dat het er even voor 17 uur zou stuiven op de voor de gelegenheid verkeersvrij gemaakte Korenmarkt toen het jonge volkje vredig een vieruurtje verorberde. Eens de donut en het drankje binnen, ging het op kleurvlak van kwaad naar erger. Aan de hand van het spel ‘zakdoekje leggen’ werden de eerste kleurschakeringen verspreid. De zakdoek werd immers vervangen door een flinke portie kleurpoeder. Later mochten de kinderen hun leiders aanvallen. Daarna zag je een tijdlang geen hand meer voor ogen doordat de jeugddienst toeliet dat iedereen gelijk welk slachtoffer mocht uitkiezen om van een laagje kleur te voorzien. Zelfs de omstaanders ontsnapten er niet aan.

Ook de iets oudere jeugd kwam aan haar trekken. Op de tonen van twee dj’s – die op veilige afstand vanaf het balkon van de burgemeester opereerden – vloog ook bij hen het poeder alle kanten uit. Vorig jaar nog vond het gebeuren plaats in het JOC. De verhuizing naar de Korenmarkt is alvast een goede zet.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier