Jong VLD Brugge: “Feest van honderden laatstejaars niet beknotten”

Redactie KW

Jong VLD Brugge las met ontstentenis de berichten dat het Brugse stadsbestuur via schooldirecties de ouders van middelbare studenten aanraadt om hun kinderen thuis te houden.

Dat dit bericht onmiddellijk werd tegengesproken door schepen van Jeugd Franky Demon toont aan dat er heel wat communicatieproblemen zijn in het stadsbestuur, ook in de coalitie onderling.

“Dat het stadsbestuur zo’n oproep doet is nogmaals een teken van het gebrek aan inzicht in wat leeft onder de Bruggelingen, hier de Brugse jeugd”, zegt Pieter Puystiens, voorzitter Jong VLD Brugge. “Het uitgangspunt moet altijd zijn dat een jongere van het hoger middelbaar zichzelf kan gedragen en verantwoordelijk genoeg is om veilig zijn 100-dagenfeest te vieren. De mogelijkheid van het ontstaan van enkele kleine incidenten weegt niet op tegen het beknotten van het feest van honderden laatstejaars. Opnieuw laat het stadsbestuur zich vangen aan een te controleren situatie door een volledig disproportionele maatregel in te voeren.”

Jong VLD Brugge pleit dan ook om een eenduidige boodschap aan de Brugse jeugd mee te geven, die sensibiliseert over overmatig drankgebruik, maar geen overmatige beperkingen oplegt en rekent op de eigen verantwoordelijkheid van de jongere.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier