Jong Groen Middenkust: “Gerenoveerd zwembad hoort toe aan jongeren”

Jong Groen wil een hangout-plek voor jongeren in het gerenoveerde gebouw van het zwembad. Johannes Lievens, Björn Eecloo, Kenneth Vandenbroele en Rémy Bonny. © Foto BVO
Redactie KW

Jong Groen Middenkust oordeelt dat het huidige zwembad aan de Koninginnelaan niet moet afgebroken worden. “Het gebouw kan beter gerenoveerd worden en kan daarna uitgroeien tot een soort Jongeren Ontmoetingscentrum”, klinkt het bij Jong Groen.

De stad Oostende besliste begin dit jaar dat het zwembad op termijn wordt afgebroken om plaats te maken voor een park. Het nieuwe zwembad zal gebouwd worden op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg met de Northlaan. “Het zwembad hoeft niet met de grond gelijk gemaakt te worden”, zegt Rémy Bonny, voorzitter van Jong Groen Middenkust. “Wij opteren voor een renovatie en menen dat het gebouw een toekomst heeft als hangout-plek voor jongeren. Een filmzaal voor jeugdverenigingen, repetitieruimtes, een polyvalente zaal voor fuiven, concerten en exposities, een bar waar jongeren kunnen chillen … dit alles kan in het zwembad ondergebracht worden”, aldus nog Rémy Bonny.

Evenementenpark

Als reactie formuleert Nathan Blondé het standpunt van de jongsocialisten in Oostende. “We zijn akkoord om van het huidige zwembad een hang-outplek te maken voor jongeren. Op de huidige site van het zwembad willen wij echter een evenementenpark maken. Een groene ruimte waar feesten kunnen plaatsvinden en evenementen kunnen doorgaan”, concludeert voorzitter Nathan Blondé.

Jeugdschepen Arne Deblauwe reageert pas in de loop van de komende week. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier