Joka fleurt Ter Westroze op

Het gaat er best leuk aan toe : vlnr. Laura Vandenbulcke, Elise Wenes, Liesel Maertens, Agnes Demey, Joke Demeyere, Emily Van der Haegen en Sofie Delva. (Foto BC)
Jos Remaut

De bewoners van wzc Ter Westroze beleefden een heel fijne week, want de vrijwilligers van Joka waren er te gast : vijf geëngageerde jonge meiden die de senioren als het ware vakantie aan huis brachten.

“Hun bezoek en inzet is een echte meerwaarde voor onze bewoners”, zegt directeur Lien Vandamme. “De aanwezigheid van de jongeren doorbreekt het dagelijkse patroon van het leven van de bewoners. Zo zorgen ze voor een echte vakantiesfeer in de voorziening. Ze hebben de ruimte om met de bewoners te praten en naar hun verhalen te luisteren, eens een gezelschapsspel te spelen of een kaartje te leggen.”

De bewoners vinden het ook wel super leuk leuk om met jongeren om te gaan en tonen zich bijzonder enthousiast : Leuk dat ze er zijn, het is anders dan anders, Het is een echte verwenweek, we genieten ervan, Ze mogen nog een week langer blijven, het is echt aangenaam om hen hier te hebben, horen we. En ook het personeel van de instelling vindt het een leuke ervaring : het brengt extra warmte en veel enthousiasme in huis.

Elise Wenes, Liesel Maertens, Joke Demeyere, Emily Van der Haegen en Sofie Delva zijn de namen van de vijf geëngageerde jonge dames die als kamper deze week het mooie weer maken in Ter Westroze. En ze beleven er duidelijk zelf ook plezier én deugd aan. “Het is echt wel een heel verrijkende ervaring”, zeggen ze. “We krijgen een andere kijk op het leven van de inwonende senioren, en zelf eens activiteiten kunnen organiseren vinden we best wel tof. Het geeft in elk geval een bijzonder goed gevoel dat je iets kan betekenen voor die mensen.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier