Joeri Sioen volgt Mieke Deceuninck op als adjunct-directeur VISO

Joeri Sioen wordt de nieuwe adjunct-directeur van VISO. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vanaf 1 september wordt Joeri Sioen (33) de nieuwe adjunct-directeur in VISO. Hij volgt Mieke Deceuninck op die dan met pensioen gaat

“Ik werk hier al tien jaar en dus VISO is geen onkende voor mij “, begint Joeri Sioen, net voor aanvang van een info-avond in VISO campus Polenplein. “Ik ben gestart als leerkracht Nederlands-Engels en vanaf de start van mijn carrière in het onderwijs ben ik betrokken geweest bij heel wat activiteiten en maakte ik deel uit van veel werkgroepen. Geleidelijk is dat gegroeid en is mijn taak veranderd naar een beleidsondersteunende taak waarin ik de directie hielp met alle mogelijke aspecten van de school. Dat waren zowel pedagogische als logistieke opdrachten en ik vond dat een zeer leuke uitdaging.”

“Toen de vacature van adjunct-directeur bekend geraakte, stelde ik me kandidaat en ik ben natuurlijk uitermate tevreden dat ik de kans krijg om verder mee te helpen denken over het functioneren van onze school en de beste begeleiding van onze leerlingen. Mijn focus zal nu meer liggen op het coachen en sturen van mensen en dat spreekt me zeker aan. Gewoon ook omdat ik me 100 procent kan vinden in het pedagogisch project van VISO: onze leerlingen krijgen verantwoordelijkheid en vrijheid maar ze moeten ook resultaten halen. Er wordt gestreefd naar kwaliteit en we zien dat zeker in de resultaten van onze oud-leerlingen. En dat geeft toch ook voldoening.” (Peter Soete)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier