Jo Willemyns nieuwe directeur van de Heilige Kindsheid Ardooie

Jo Willemyn wordt de nieuwe directeur van de H. Kindsheid in Ardooie. © (Foto SB)
Redactie KW

Jo Willemyns is vanaf 1 september de nieuwe directeur eindverantwoordelijke van de school Heilige Kindsheid uit de Wezestraat in Ardooie. Hij volgt Jean-Pierre Ballois op die met pensioen gaat.

Jo (45) is Roeselarenaar en vrijgezel. Hij studeerde aan het Klein Seminarie en trok na zijn secundaire studies naar de Leuvense unief waar hij Taal en Letterkunde studeerde, eerst in Kortrijk, daarna in Leuven.

Klastitularis

“Na mijn studies gaf ik les Nederlands en Duits aan het BSO en het vijfde en zesde jaar TSO en ASO in de school Heilige Kindsheid waar ik nu directeur word”, aldus Jo. “Ik was er ook klastitularis van het zesde economische. Na vijf jaar verhuisde ik binnen de scholengroep Sint-Michiel naar het Klein Seminarie in Roeselare, omdat het leerlingenaantal in de Heilige Kindsheid gedaald was. In het Klein Seminarie gaf ik niet alleen les, maar was ik ook graadcoördinator derde graad. Ik begeleidde jonge leerkrachten, en ook leerlingen in hun studiekeuze naar het hoger onderwijs toe en werkte samen met de directeur aan de beleidsvoorbereiding van de school. Via die bijkomende verantwoordelijkheden kreeg ik zin om eventueel een directiefunctie op te nemen als de kans zich daartoe voordeed. En die kans was er nu in de Heilige Kindsheid in Ardooie, waar ik dus al vijf jaar les gaf.”

Duo directeurs

Jo wordt directeur eindverantwoordelijke in de Heilige Kindsheid. “Elke school binnen de scholengroep Sint-Michiel heeft een directieteam met twee directeurs. In de Heilige Kindsheid is mijn collega-directeur Dirk Declercq.”

Jo begint alvast met volle goesting aan zijn nieuwe uitdaging. “Omdat ik hou van afwisseling, van het menselijke aspect in mijn nieuwe job, van de contacten met leerlingen, leerkrachten en ouders… Leerlingen moeten volgens mij in school niet alleen ‘leren leren’, ze moeten er ook ‘leren kiezen’ en ‘leren leven’. Dat kunnen ze alleen in een ‘warme’ school zoals de Heilige Kindsheid. En de school heeft nog een grote troef: de vele opties in de eerste graad. “Aan dat alles zal ik, ook al ben ik maar vanaf 1 september officieel directeur, volgende week al beginnen werken.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier