Jeugdwerking Boe! blaast twintig kaarsjes uit

Redactie KW

Onlangs vierde jeugdwerking Boe! de start van het twintigste werkjaar met een receptie.

Jeroen Storme (36), die nu in Zottegem woont, en Steven Soenen (37), nu woonachtig in Westvleteren stonden twintig jaar geleden mee aan de wieg van de Boezingse jeugdbeweging.

Jeroen was een van de vier Boezingse jongeren die de eerste keer met het JOC Ieper samen zat. “Op de eerste vergadering met het JOC waren we met vier Boezingenaars: Dieter Van De Putte, Mieke Lazeure, Marlies Charles en ikzelf. Een paar weken later sloot Christophe Gantois bij ons aan. Twee maanden later zijn we van start gegaan. Intussen waren Wendy en Wim Dewaele, Bert Storme en Steven Soenen er nog bijgekomen waardoor we op zaterdag 23 september 1995 startten met 9 leiders en 74 leden.”

Onafhankelijk

“Onze startactiviteit hielden we toen ook al op het Katspel”, pikt Steven Soenen in. “We hadden als thema ‘Spoken in het dorp’ gekozen en kwamen daarbij ook meteen uit bij een naam voor onze jeugdbeweging: Boe!, dat ook naar Boezinge verwees. We beslisten om een onafhankelijke jeugdbeweging te blijven. Zo konden we ons eigen ding doen en hadden geen uniformverplichtingen. Met het JOC zijn we wel altijd blijven samenwerken.”

Tweewekelijks

In het begin was er om de maand een activiteit en was Boe! er enkel voor de lagereschoolkinderen. Niet veel later waren er tweewekelijks activiteiten en groeide Boe! mee met de +12-jarigen die zo konden blijven tot ze 18 werden. Een tekort aan leden of leiders is er nooit geweest. Nu zijn er 22 leiders en 90 leden.

Sinds kort is Boe! een vzw. Het lokaal is nog altijd het oude stationsgebouw, maar er werden in die twintig jaar wel wat renovatiewerken uitgevoerd door de stad Ieper. Vorig jaar waren dat nieuwe toiletten, een nieuwe keuken en een nieuw bijgebouwd lokaal, die nu gebruiksklaar zijn.

(FB, foto FB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 26 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier