Jeugdraad Menen heet vanaf nu De Klinke

Tine Delmazure, An-Sofie Vandamme en Louise Delhaye zijn trots hun zomerbar voor te stellen. (Foto NVM) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De jeugdraad vond het tijd om zichzelf een nieuwe naam aan te meten. Voortaan heten ze De Klinke. “Met de jeugdraad willen wij nieuwe deuren openen om zo een fantastische toekomst uit te bouwen voor de Meense jeugd, vandaar onze nieuwe naam”, duidt An-Sofie Vandamme (24) van Chiro Mjinde.

Elke gemeente die genieten wil van bepaalde financiële tegemoetkomingen van de Vlaamse overheid is verplicht om een jeugdraad te hebben. In Menen is dat niet anders. De jeugdraad is zo divers als de jeugd zelf is. “De ene jeugdraad organiseert jaarlijks talloze evenementen, de andere schrijft wekelijks een advies omtrent een jeugdmaterie. Iedere jeugdraad kiest dus zelf waarvoor het zich voor inzet. Zo ook in Menen“, legt An-Sofie uit.

De jeugdraad in Menen bestaat uit verschillende delen. “Er is een nieuwe onderverdeling bij de jeugdraad. Deze bestaat nu uit drie werkgroepen, namelijk voor evenementen, activiteiten en beleid”, aldus Louise Delhaye (20) van de scouts. Zo is er op zondag 9 juli een vlottentocht, georganiseerd door de werkgroep activiteiten. “De vlottentocht vindt plaats op de Leie. We verwachten ploegen met minstens vijf personen en maximaal tien personen. Deelnemen is volledig gratis en inschrijven kan via een berichtje naar onze jeugdraadpagina op Facebook. Het materiaal zal door de jeugdraad zelf worden voorzien. In de voormiddag kan je de vlotten bouwen en vanaf 13 uur start de spannende wedstrijd op het water. ‘s Avonds is er dan de prijsuitreiking in onze zomerbar”, vertelt Tine Delmazure (21) van de KSA.

Zomerbar

Die zomerbar is een andere gloednieuw initiatief van De Klinke. “In de maanden juli en augustus openen wij een fantastische zomerbar. Elke dinsdag verwelkomen we iedereen van 15 uur tot middernacht op ons terras. Alles vindt plaats buiten aan de Leie op het terras van het voormalige Jukeboxmuseum Menen, in de Wervikstraat 192. Bij slecht weer hebben we de mogelijkheid om naar binnen te gaan”, aldus An-Sofie.

Iedereen is welkom voor een verfrissend drankje, sfeermuziek en gezellig samenzijn met vrienden. “De prachtige locatie aan de Leie is een ideale setting voor een zomerbar. Elke dinsdag zullen er ook speciale acties zijn die bekend gemaakt gemaakt worden via onze Facebookpagina”, kondigt Louise aan. “Op 25 juli en 8 augustus gaan we zelf voor een mobiele zomerbar op locatie”, vult Tine aan.

Ontmoeten

De nieuwe acties en ondernemingen van De Klinke worden door diverse leden van verschillende jeugdbewegingen georganiseerd. Zowel in Menen, Lauwe als Rekkem zijn dit de KSA, scouts en Chiro. “Het is vooral de bedoeling om jongeren samen te brengen. Ze zullen dankzij onze zomerbar elkaar kunnen ontmoeten. Veel jongeren zitten soms op zichzelf en geïsoleerd. Dankzij dit initiatief zullen ze elkaar kunnen vinden. We willen ook aantonen dat de jeugdraad zich niet alleen bezighoudt met jeugdbewegingen maar dat iedere jongere zich gehoord en aangesproken kan voelen”, besluit An-Sofie.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier