Jeugdraad Deerlijk stelt charter voor rond lawaaihinder bij fuiven

De jeugdraad stelt een charter tegen lawaaihinder bij fuiven voor. Carl De Donder, Sander Verschuere, Delphine Decock, Tom Simoens, Thomas Herrero en Claude Croes. © MV
Redactie KW

Van 15 juni tot 15 juli is er een openbaar onderzoek over een voorstel van charter in verband met jeugdfuiven. Een delegatie van de jeugdraad stelde zaterdagavond het ontwerp voor.

Voorzitter Thomas Herrero wees op de nieuwe situatie in Deerlijk. “Er was een tijd dat er in onze gemeente veel zalen en jeugdcafés waren.” Schepen van Jeugd Carl De Donder: “Thans is er niets meer en daarom worden er in de jeugdlokalen en de buurthuizen fuiven georganiseerd. Wij willen dit in goede verstandhouding met de buren en daarom dit charter dat na het verwerken van de opmerkingen, in september aan de gemeenteraad voorgelegd wordt. Op 15 juni start een inspraakperiode voor de bevolking.”

Er wordt in het onderzoek een opsomming gegeven van de maatregelen die nu al genomen worden. Zo een spandoek met ‘Respect voor de buren’, het uitnodigen van de buren, het bezorgen van drankbonnetjes aan de buren, het extra isoleren van de lokalen, het dempen van de geluidssterkte, het patrouilleren in de buurt. De volledige tekst is te bekomen in het gemeentehuis, de jeugddienst en via de site van de gemeente.

(MV – foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier