Jeugdhuizen in Kortrijk verhogen samenhorigheidsgevoel

Redactie KW

Op vrijdag 11 november, niet toevallig op de vooravond van de ‘Dag van de jeugdhuizen’ verzamelden bestuursleden en vrijwilligers van jeugdhuizen met hun fiets op de Grote Markt in Kortrijk.

Met de nodige toeters en bellen vertrok de vrolijke bende richting AAP. Daar was er een heuse winterbarbecue voor alle bestuursleden en vrijwilligers. De hele avond werden er ideeën uitgewisseld en werd er verbroederd met andere Kortrijkse jeugdhuizen. De hele avond werd de muziek verzorgd door dj’s of bands die zelf als vrijwilliger in een jeugdhuis meehelpen.

In Kortrijk zijn er negen jeugdhuizen actief. “Jammer genoeg weten de meeste jongeren steeds minder wat een jeugdhuis is en waar er zich in hun omgeving één bevindt. Dit zorgt ervoor dat jeugdhuizen het met minder vrijwilligers moeten zien te redden.”

Met de actie van 11 november wilden de jongeren het samenhorigheidsgevoel en de samenwerking tussen de Kortrijkse jeugdhuizen verhogen en zo samen op toekomstige projecten inzetten waarbij de jongeren opnieuw hun weg naar de jeugdhuizen van Kortrijk vinden.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier