Jeugdhuis van Kortemark gesloten op bevel van de burgemeester

Redactie KW

Jeugdhuis De Kanapee werd vrijdagmiddag op bevel van burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) gesloten.

Het jeugdhuis langs de Torhoutstraat in Kortemark is de laatste tijd in woeliger vaarwater gekomen. Het bestuur sleept ook een behoorlijke schuldenberg met zich mee en wilde daarom op vrijdag 7 maart een fuif ‘Red De Kanapee’ organiseren in het jeugdhuis zelf.

“In geen tijden nog schoongemaakt”

Of die fuif er ook kan komen, is nu onzeker, al laat burgemeester Vancoillie de deur – spreekwoordelijk dan wel – nog op een kier. “De uitbating van het jeugdhuis op die locatie is inderdaad tijdelijk geschorst”, bevestigt hij. “Ik ben er vandaag samen binnen geweest met jeugdschepen Rik Waeyaert en wat we daar vaststelden kon totaal niet door de beugel. In plaats van een proper café troffen we er één chaos aan. Het ligt er vol van de sigarettenpeuken, het lijkt er in tijden al niet meer schoongemaakt en wie er een pint wil gaan drinken, zal dat dan toch wel uit het flesjes moeten doen, veronderstel ik. Ook naar veiligheid toe is het hele pand allesbehalve geworden. Echt waar: het is er geen zicht. En het zal duizenden euro’s kosten om alles weer in orde te brengen.”

“De koppen samensteken”

Jeugdconsulent Yves Vierstraete gaat het bestuur nu aanspreken en vragen om de koppen samen te steken en actie te ondernemen. “Het zijn jonge mensen, ze verdienen kansen”, vindt de burgemeester. “Maar je moet voldoende mensen hebben die er écht hun schouders onder steken.”

Er werd alvast een nieuw slot op de voordeur geplaatst, zodat de schorsing ook effectief een feit kan zijn. Naar verluidt waren arbeiders vrijdagnamiddag al in de weer om rommel weg te brengen.

Jeugdhuis De Kanapee postte vrijdagavond alvast een hoopgevend bericht op Facebook: “We beginnen met een grondige opkuis.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier