Jeugdhuis Skalul uit Lendelede reageert misnoegd op verbod Par8

30/06/16 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:44

Het gemeentebestuur en de politiezone Vlas verbiedt het jeugdhuis om naar jaarlijkse traditie te starten vanuit Lendelede bij hun deelname aan de Citypar8 in Gullegem.

Jeugdhuis Skalul uit Lendelede reageert misnoegd op verbod Par8

Tijdens vorige edities stond Par8 garant voor een Skalulfeestje. © Facebook Jeugdhuis Skalul

"Sinds het prille begin van de Citypar8 in Gullegem neemt Jh Skalul deel. Jaarlijks is dit één van de evenementen waar Skalulminnend Lendelede naar toeleeft", opent voorzitter Robbe Decroubele. "Dit jaar vindt de laatste editie plaats, de allerlaatste. Het Skalul kijkt ernaar uit om er voor de laatste keer een onvergetelijke editie van te maken!"

Maar daar denken gemeente en politie anders over. "Zij hebben beslist om het vertrek vanuit Lendelede te verbieden. De tocht vanuit Lendelede is het hoogtepunt voor jh Skalul. De unieke sfeer van Skalulleden samen aan het feest, in de spotlights over Lendelede 'platse'.."

Jonge minderjarigen mogen wel

Robbe Decroubele oppert dat starten vanuit Lendelede in het verleden nooit een probleem geweest is. "Maar nu, met de nieuwe commissaris, kan het plots helemaal niet meer. Nu is het plots onverantwoord. Nochtans is het gemeentebestuur niet veranderd, weet het gemeentebestuur dat wij jaarlijks deelnemen en heeft datzelfde gemeentebestuur nooit iets negatiefs weten te melden over de Citypar8 en de tocht daarheen."

"Ook werd dergelijk vervoer wél toegelaten voor Roefel, een activiteit met jonge minderjarigen", oppert Skalul. "Volgens het bestuur van Jh Skalul is dit toch een stuk minder verantwoord dan een groot deel meerderjarigen die samen op deze manier vervoerd worden."

Het bestuur van Jh Skalul neemt akte van deze beslissing en betreurt deze ten zeerste. Al hebben ze wel al een oplossing voor handen. "Na contact met de burgemeester van Ledegem is overeengekomen dat er vanop het dorpsplein van Sint-Eloois-Winkel vertrokken mag worden. Hierop werd politiezone Grensleie gecontacteerd. Voor hen was deze begeleiding geen probleem."

Het bestuur vindt het goed dat een dergelijke oplossing er gekomen is, maar het blijft jammer dat er niet aan het Skalul vertrokken kan worden. "Desalniettemin wil jh Skalul er met zijn allen een allerlaatste spetterende editie van maken, met zeer veel dank richting gemeentebestuur Ledegem!"

(OV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!