Jeugdbrandweer van Tielt nog altijd populair

Redactie KW

De Tieltse jeugdbrandweer viert in 2015 zijn twintigste verjaardag en mag opnieuw rekenen op heel wat leden.

“We zijn vandaag met een 14-tal jongeren die tweewekelijks meedoen aan enkele basisoefeningen. Aan de hand van tweewekelijkse oefeningen proberen we de jongeren vertrouwd te maken met de brandweer”, vertelt brandweerman Chris Claeys. “Het is niet gemakkelijk om jongeren hier warm voor te blijven krijgen, er zijn heel wat hobby’s voor de jeugd vandaag. We proberen elke activiteit een nieuw onderdeel van het brandweervrouw of -man zijn aan te doen.”

Groepssfeer

“Er is een sterke groepssfeer gegroeid waardoor we ook vrienden leren kennen hebben buiten het schoolgebeuren”, vertellen ze in koor. “Er zijn geen aparte kliekjes onder de gasten waardoor ze als één groep naar buiten komen en naar elkaar kijken en luisteren. Enkele heel belangrijke eigenschappen voor een brandweerkorps”, geeft brandweerman Rudi Kinds nog mee.

Lid worden van de jeugdbrandweer is gratis en kan vanaf de leeftijd van 11 jaar. De oefeningen vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 9 tot 11 uur. Meer informatie bij Frederik Callens via vriendenkring.brandweer.tielt@skynet.be of via www.brandweertielt.be.

(AVK – foto AVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier