Jara uit Kuurne wint Prijs van het Landschap voor de Jeugd

© Foto BWB
Redactie KW

Ook het gemeentelijke Jeugdatelier liet zich niet onbetuigd tijdens het Art Markt-weekeinde. In het vroeger gemeentehuis aan de Kerkstraat werden de prijzen uitgereikt van de Prijs van het Landschap voor de Jeugd.

De zevenjarige Jara Ampe is de winnares van de Prijs van het Landschap voor de Jeugd. Lena Vancraeynest (11) eindigt als tweede, Morris Callens (12) is derde. De eervolle vermeldingen zijn voor Fran Devlaminck (12), Lieze Sabbe (7) en Ella Dewyn (7). Niet alleen de winnaars, maar alle deelnemende kinderen werden met een prijs bedacht. Hoofdprijswinnaar Jara Ampe, leerling van het eerste leerjaar van juf Ilse Vercoutere in de vrije basisschool Sint-Michiel, was heel tevreden met de eerste prijs.

Directeur Julie Desloovere zet na drie jaar een stap terug als directeur van het Jeugdatelier. Ze zal opgevolgd worden door Evi Debruyne. Julie blijft echter wel actief als lesgeefster en begeleidster op woensdagnamiddag.

Opvolging

“Het Jeugdatelier is een prachtige omgeving om in te werken met erg toffe begeleiders en enthousiaste kinderen. Ik werk echter ook fulltime als kleuterjuf en de combinatie van beide jobs werd te moeilijk”, aldus oud-directeur Julie Desloovere. Ze geeft ook nog mee dat het Jeugdatelier verder op zoek is naar creatievelingen die demonstratielessen bij kinderen willen geven. “Het atelier bestaat nu 49 jaar en volgend jaar vieren we de vijftigste verjaardag. We willen dus absoluut blijven groeien en bloeien”, aldus Julie.

Opvolgster Evi Debruyne (22) is de dochter van Johan Debruyne en Isabelle Viaene. Twee jaar geleden studeerde Evi af als leerkracht aan de Katho in Tielt. Vorig jaar gaf ze les aan het eerste leerjaar in de gemeentelijk Centrumschool. Dit jaar staat ze voor het vijfde leerjaar in de Koning Boudewijnschool, binnenkort Wijzer. Vanaf volgend schooljaar neemt Evi de taken van Julie Desloovere over. Het jeugdatelier is gevestigd op de zolder van de Centrumschool en straks aan de Hazelaarstraat op Sint-Pieter. (JPDK)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier