Izegemse basisschool brengt eigen stickeralbum uit

BS Bellevueschool komt op de proppen met een 'Paninialbum' met foto's van alle leerlingen en personeelsleden. © Frank Meurisse
Redactie KW

De kinderen van basisschool GO! BS Bellevue zijn sinds een week de trotse eigenaar van een stickerboek. Nu nog de prentjes sparen om er in te kleven… “Het album komt er niet uit winstbejag, wel om de gelijkheid van iedereen hier op school te onderstrepen”, zegt directeur Pascal Cooman.

“Elk kind is bij ons uniek, en dat willen we onderstrepen”, zegt directeur Pascal Cooman van de basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Bellevue. “We dat de kinderen net uitgegroeid zijn tot kleine wereldburgers als ze de stap naar het secundair onderwijs zetten.” En wereldburgers worden ze onder meer door het stickerboek aan te vullen dat sinds een week verspreid is.

“Van werkelijk iedereen hier op school is er een sticker: de leerlingen, maar ook het schoolpersoneel, leerkrachten en directie”, zegt de directeur. “Om stickers uit te wisselen, moeten de kinderen anderen aanspreken. Op die manier leren ze elkaar aanspreken, ook leerlingen of anderen die ze niet kenden. Het bevordert de sociale omgang, los van afkomst, religie of wat dan ook. Het stickeralbum is dus de lijm voor het burgerschap.”

Om iedereen ook gelijke kansen te bieden, worden de stickers slechts op twee momenten per week te koop aangeboden. Extra stickers worden verdeeld onder de leerlingen door klasacties. Zo was er al een Zoetemarkt en volgen nog initiatieven. De actie loopt tot Pasen. “Na afloop hebben de leerlingen meteen een mooi souvenir van de school in handen”, besluit directeur Cooman.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier