Internationale belangstelling voor administratief centrum in Lo

© Studenten uit Londen maakten al verschillende maquettes van het administratief centrum in Lo
Redactie KW

Er is behoorlijk wat internationale belangstelling voor het nieuwe administratief centrum van Lo-Reninge op de Markt in Lo.

Er verschenen al verschillende publicaties in de Nederlandse en Engelse pers over het nieuwe administratief centrum van Lo-Reninge. Het centrum werd reeds verschillende keren genomineerd voor architectuurwedstrijden.

“In Londen bestuderen studenten momenteel het gebouw. Dat leverde al mooie maquettes op”, zegt Philippe Vierin van noAarchitecten, dat het administratief centrum ontwierp.

Het administratief centrum wordt ook opgenomen in het Jaarboek Architectuur Vlaanderen. “Dit is een van de belangrijkste waarderingen die een project kan krijgen in Vlaanderen”, aldus nog Philippe Vierin. “Het betreft een selectie van de beste projecten van de afgelopen twee jaar. We werden ook gevraagd om met ons werk deel te nemen aan een tentoonstelling in deSingel in Antwerpen. De opening vindt plaats op 25 september. De tentoonstelling zal lopen tot januari 2015. Ook daar zullen we het project in de schijnwerpers zetten. Ik vind al die belangstelling voor het administratief centrum schitterend nieuws”, besluit burgemeester Lode Morlion.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier