Internaat van Sint-Maartensscholen in Ieper groeit uit tot 51 leerlingen

Redactie KW

De Sint-Maartensscholen in Ieper bieden jongens en meisjes uit de scholengroep de mogelijkheid om tijdens de schoolweek op het internaat te verblijven. Dit jaar zijn er 51 leerlingen.

Het Iepers internaat van de Sint-Maartensscholen is gevestigd in de Heilige Familie. “Zes jaar geleden begonnen we met 11 leerlingen en twee begeleiders”, vertelt internaatbeheerder Barbara Debonne. “Dit jaar hebben we 51 internen, waarbij heel wat nieuwe gezichten. Vandaag brachten ze hun kamers in orde. Nadien volgden enkele leuke activiteiten en werden de leerlingen aan elkaar en aan het team voorgesteld. ‘s Avonds komt de frietmobiel langs.”

“Leerlingen komen naar het internaat omdat ze er zelf voor kiezen, omdat de ouders soms geen andere keuze hebben of omdat de leerlingen een plaats nodig hebben waar ze structuur en gezelligheid terugvinden”, vervolgt Barbara. “Intussen zijn we met vier begeleiders, die de internen een warme en hartelijke thuis geven.”

Nelle Deceuninck (12, Geluwe), Laïs Vandenbulcke (13, Sint-Jan) en Angelique Scheavone (12, Wervik) poseerden graag in een van kamers waar ze dit schooljaar zullen verblijven.

(EG – Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier