Inschrijven in basisscholen van Kortrijk niet langer evident

Redactie KW

Wie zijn kind de komende maanden wil inschrijven in een kleuter- of basisschool in Kortrijk, kan niet langer gewoon naar die school stappen.

Voor het schooljaar 2014-2015 is er een nieuw decreet inschrijvingsrecht van de Vlaamse overheid van toepassing. Een van de doelen is om een betere sociale mix in de klassen te krijgen. Kortrijk gaat bovendien voor een louter elektronisch aanmeldingsregister.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie groepen: kinderen, geboren in 2012 die al een broer of zus of een werkzame ouder in de school van voorkeur hebben; kinderen met een attest buitengewoon anders; de groep andere kinderen die voor het eerst naar school gaat of van school verandert.

“Voor de kinderen die in 2012 geboren zijn en ofwel een broer of zus, ofwel een werkzame ouder in de school hebben, is er geen enkel probleem. Zij schrijven in van 3 februari tot 14 februari”, aldus schepen van Onderwijs An Vandersteene (N-VA). “Zij kunnen meteen inschrijven. Kinderen met een attest buitengewoon onderwijs kunnen zich naargelang de categorie (opnieuw wordt het onderscheid gemaakt tussen kinderen die broer of zus of werkzame ouder in de school hebben of niet) van 10 maart tot 24 maart of vanaf 22 april inschrijven.”

“De kinderen, in 2012 geboren die geen gezinslid in de school van voorkeur hebben, of oudere kinderen, moeten zich aanmelden via de website www.naarschoolinkortrijk.be. Daarop moeten ze in volgorde enkele scholen van hun voorkeur invullen. Dat kan vanaf 17 februari tot en met 14 maart. Afhankelijk van het aantal plaatsen krijgen de ouders dan het bericht in welke school van voorkeur ze hun kind kunnen inschrijven van 24 maart.” (AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

3 GROEPEN KINDEREN.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier