Ingelmunsters gemeentebestuur vlucht voor waterpistolen van de scouts

Redactie KW

Vooral de scouts schoten de hoofdvogel af. Confetti was niet toegelaten, maar het was warm en niemand zei dat er geen water was toegelaten. Besluit : met waterpistolen werden heel wat mensen langs het parcours nat gemaakt. In dat prachtige weer lag niemand er wakker van, het was zelfs een verfrissing.

Op het einde van de stoet zaten burgemeester Kurt Windels, jeugdschepen Enigo Vandendriessche en schepen Martine Verhamme op een mini-podium. Toen de wagens passeerden – die ze zelf keurden voor de uitreiking – stonden ze recht. De laatste wagen was van de scouts en het gemeentebestuur kreeg er serieus van langs. Burgemeester Kurt Windels sprong zelfs achteruit voor het vele water, terwijl schepen Enigo en schepen Martine bleven staan, in de hoop dat het toch niet lang meer ging duren.

Op het Marktplein zelf was er ontzettend veel volk present om de jeugd te zien genieten op de diverse attracties. De uitslag van de mini-Brigandstoet : Chiro Mandelburcht (beste wagen, gemotoriseerd), Regenboog (beste groep, niet gemotoriseerd), Toneelkring Uylenspieghel (best verkleed, gemotoriseerd). Verder vielen er nog enkele deelnemers in de prijzen : Sofie Verstraete, Farouk Nuytten, Renée Verhulst, Erik Chevrolet, Lukas De Backere en Flor De Witte. De eerste mini-Brigandstoet was een gok maar dankzij het mooie weer mag men spreken van een groot succes. Op naar de tweede editie…

(PADI – foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier