Ingang aan gemeenteschool van Rekkem wordt stukken veiliger

Redactie KW

De gemeenteschool krijgt een nieuwe en vooral veiligere schoolingang. Tot op vandaag komt de schoolpoort uit op de drukke Moeskroenstraat, verbindingsweg tussen Menen en Moeskroen.

De schoolingang verhuist tegen 1 september 2015 naar de achterkant van het schooldomein en zal te bereiken zijn via een doodlopende zijweg vlakbij. Daarvoor gaat het oude kleutergebouw tegen de vlakte. In de plaats komt een nieuwbouw met naast de nieuwe ingang vier nieuwe kleuterlokalen, sanitair, bergruimte en fietsenstalling. Tussen de zijweg en de nieuwbouw wordt een pad en parking aangelegd.

Fietsers en voetgangers zullen via een bestaande en nieuwe voetwegel vlot de nieuwe schoolingang kunnen bereiken én straks dus de drukke Moeskroenstraat kunnen vermijden. Het project kost 1,3 miljoen euro (exclusief BTW en erelonen). 70 procent wordt gesubsidieerd door AGION, de stad Menen past de rest bij. Het stadsbestuur van Menen heeft samen met de directeur woensdagmiddag het officiële startschot gegeven van de ingrijpende werken.

(XC – Foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier