Indrukwekkend pensioenfeest voor juf Myriam in Heule

© JVGK
Redactie KW

Wie in Vrije Basisschool Sint-Katrien met pensioen gaat, mag zich met directeur Bert Debooserie verwachten aan een speciaal feest. Nadat hij vorig jaar een poetsvrouw naar school bracht in een riksja, zorgde hij dit keer voor juf Myriam Dedeurwaerder voor een helikopter.

Myriams laatste vrijdag van het schooljaar begon met een ontbijt niet ver van haar huis in een B&B in Izegem. Daarna ging het richting Wevelgem, waar Reza Vandenbroucke, een oud-leerling uit haar eerste klas in Sente in 1976-1977, Myriam naar Sente vloog met een helikopter. Hij cirkelde boven de school en de speelweide.

Frietjes scheppen en vrij podium

Toen Myriam een tijdje later op school aankwam, kon ze genieten van optredens van de klassen. Ze brachten stukjes die Myriam nog uit haar carrière herkende. ‘s Middags aten alle leerlingen en leerkrachten op school. Enkele oud-collega’s kwamen ook meesmullen van de frietjes uit de frietmobiel. Myriam mocht ook even frietjes scheppen. Na de middag was er vrij podium door de leerlingen.

Om 14 uur werd juf Myriam in de leraarskamer verwacht, waar een taart voor 30 personen klaar stond en haar wandelvriendinnen op haar wachtten voor een koffieklets.Iets voor het laatste belsignaal telde de hele school af naar het pensioen en het einde van het schooljaar.

(ED – Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier