Indrukwekkend eerbetoon aan afscheidnemende directeur in Torhout

16/06/17 om 17:45 - Bijgewerkt om 18:01

'Merci, Claudine, bye bye, Claudine.' In de Torhoutse Middenschool Sint-Rembert klonk het vrijdagmiddag uit zowat zevenhonderd monden. De leerlingen en leerkrachten brachten een indrukwekkend eerbetoon aan de afscheidnemende directeur Claudine Verougstraete.

Indrukwekkend eerbetoon aan afscheidnemende directeur in Torhout

Directeur Verougstraete kreeg van de zowat zevenhonderd leerlingen van 'haar' middenschool een grote ruiker witte rozen. © Foto JS

Claudine wordt op 25 augustus 60 jaar en zet een punt achter zeventien mooie jaren als directeur van de genoemde middenschool. Tijdens het allerlaatste lesuur vóór de start van de examens werd er een verrassingshappening voor haar georganiseerd. Dat feest was wekenlang op voorhand door de mededirectie, leerkrachten en leerlingen voorbereid zonder dat de gevierde ergens van wist.

Zingen, dansen, witte rozen en een ijsje

Vrijdagmiddag tijdens de speeltijd trokken alle leerlingen en leerkrachten een witte T-shirt, een wit hemd of een wit jurkje aan en vormden op het schooldomein een erehaag van enkele honderden meter lang: op de drie speelplaatsen van de Middenschool Sint-Rembert. Onder tromgeroffel werd directeur Verougstraete uit haar bureau gehaald en meteen kreeg ze de broodnodige papieren zakdoekjes aangeboden om haar tranen van ontroering weg te vegen.

Elke klas van het eerste en het tweede jaar overhandigde haar een bedankingskaartje met de namen van de leerlingen en er werden kleurrijke spandoeken bovengehaald. Samen met haar collega-directeur Pascal Gryson stapte Claudine Verougstraete door de lange erehaag en werd vervolgens op een aantal onvergetelijke momenten getrakteerd. De hele groep - zo'n zevenhonderd leerlingen en leerkrachten keurig in het wit - zong het vooraf ingeoefende liedje 'Merci, Claudine, bye bye, Claudine' en maakte er synchrone dansbewegingen bij. Per klas werd er bovendien een witte roos aan de afscheidnemende directeur overhandigd, de kussen inbegrepen. Directeur Gryson bedankte zijn collega voor de zeventien voorbije jaren van harde inzet met altijd het belang van de leerlingen voor ogen.

Ter afronding reed er een ijswagen de speelplaats op en kon iedereen van een verfrissende frisco genieten. Met - uiteraard - wit (!) ijs.

Van leerkracht in Sivi tot directeur van de middenschool

Claudine Verougstraete is oorspronkelijk uit Lichtervelde afkomstig, maar woont al vele jaren met haar gezin in Torhout. Ze is getrouwd met Wilfried Desmet, heeft drie volwassen kinderen Liesbeth, Evelien en Pieter en drie kleinkinderen. Ze is regentes Nederlands, Engels en economie. In 1977 startte ze haar onderwijsloopbaan als studiemeester-opvoeder aan het Torhoutse Sint-Vincentiusinstituut. Vanaf 1985 begon ze er ook les te geven. Na verloop van tijd werd ze in Sivi leerlingenverantwoordelijke en pedagogisch coördinator. Ook gaf ze een aantal uur boekhouden.

Op 1 september 2000 werd ze directeur van de Middenschool Sint-Rembert. Ze vormde vele jaren samen met Stefaan Samaey een onafscheidelijk directieduo, maar bij de start van het intussen bijna voorbije schooljaar werd Stefaan opgevolgd door Bruggeling Pascal Gryson. Die krijgt vanaf september Torhoutenaar Koen Soenens aan zijn zijde, die recent door de raad van bestuur als opvolger voor Claudine werd aangeduid. Claudine houdt van zingen en is bestuurslid van het plaatselijke koor Lamidore. De middenschool verliest met haar een uitstekende directeur met een immense werkkracht en zin voor stiptheid en organisatie. En met een groot hart voor de leerlingen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!