In Het Zonnetje in Avelgem mogen kindjes buiten slapen

Redactie KW

In kinderopvang Het Zonnetje werden heel wat ecologisch verantwoorde vernieuwingen doorgevoerd. Met stip op één staat het buiten slapen. Verder kunnen mama’s ter plaatse borstvoeding geven en wil men investeren in houten speelgoed in plaats van de plastic variant.

Het waren de ouders zelfs die vragende partij waren om de kinderopvang iets ecologischer te maken. Samen met de mama van een peuter in het kinderdagverblijf werd er gebrainstormd.

De eerste grootste verandering die is het buiten slapen. Er werd een kast met twee bedjes aangekocht, die specifiek ontworpen is om buiten te slapen. Van -7 tot +16 graden slapen de kindjes daar in een speciale slaapzak met body, handschoentjes en muts. Tussen de 16 en 22 graden zullen ze in een lichtere slaapzak liggen zonder hansschoenen en muts en boven de 22 graden zullen de kinderen enkel in body slapen.

Daarnaast wordt er ook gewerkt met ecologische onderhoudsproducten en zijn er washandjes in plaats van vochtige doekjes. Dat is beter voor de huid. Om dezelfde reden worden nu ook afbreekbare luiers gebruikt.

Een andere vernieuwing is de aandacht omtrent borstvoeding. Mama’s krijgen de mogelijkheid om ter plaatse borstvoeding te geven of om afgekolfde melk mee te brengen. Op termijn zal het kinderdagverblijf een babyhangmat voorzien en zal men ecologische verzorgingsproducten gebruiken. Er zal meer aandacht komen voor houten speelgoed in plaats van de plastic variant. Uiteraard zijn alle ouders vrij om wel of niet in het ecologische verhaal mee te stappen. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier