Ieperlingen gaan op zoek naar beste beerponger

We zien Davy Callens en Reinout Vanroose. (Foto EG)
Redactie KW

Davy Callens en Reinout Vanroose zijn de oprichters van de Beerpongclub Ieper en organiseren binnenkort hun eerste tornooi. “Het is een spel voor wie stressbestendig is… en goed kan drinken”, lachen ze.

Reinout Vanroose (21) komt uit de Nonnenbossenstraat. Hij is de zoon van Christiaan Vanroose en Claudine Delerue en de broer van Sibran (22) en Gunnar (18). Reinout studeert voor opvoeder in Oostende en hij vult zijn vrije tijd met gamen en KSA. Davy Callens (21) woont in de Breugheldreef en is de zoon van Peter Callens en Conny Cnockaert en de broer van Tiny (23). Hij studeert een master klassieke en uitvoerende muziek aan het Gentse Conservatorium en een lerarenopleiding aan de UGent. De muzikant is in zijn vrije tijd bezig met de KSA en samen met Reinout startte hij enkele maanden geleden de BCI op. “BCI staat voor Beerpongclub Ieper”, verduidelijkt Davy. “In september namen we deel aan een beerpongtornooi in de Fenix en dat prikkelde ons om dat ook eens te organiseren. Ik ken Reinout al lang en we beslisten om samen deze uitdaging aan te gaan.”

“Je moet zo snel mogelijk met je balletje in de met bier gevulde bekers gooien”

Beerpong komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en is populair bij studenten. “Elk team heeft tien bekers en een pingpongbal”, legt Reinout uit. “Je moet zo snel mogelijk met je balletje in de met bier gevulde bekers van de tegenpartij gooien. Het is ondertussen ook in onze streek populair aan het worden, we spelen het vaak in de KSA. Een goeie beerponger is stressbestendig, geconcentreerd, heeft een stabiele houding en is iemand die goed kan drinken.”

32 ploegen

Op 10 maart is het zover, dan gaan Davy en Reinout in De Klepper op zoek naar de beste beerpongers van Ieper. “We zitten goed op schema met onze voorbereidingen, de bekers en balletjes zijn besteld”, gaat Davy verder. “Nu is het nog wachten tot we aan de vooropgestelde 32 ploegen komen. Elk team mag bestaan uit twee of drie spelers. Op dit moment zijn er nog tien plaatsen vrij. Inschrijven kan via onze Facebookpagina. Er is een voorinschrijving van 5 euro en de dag zelf betaal je nog eens 10 euro. Dat maakt 15 euro voor een all-in drankformule.”

“We willen eind februari de inschrijvingen afsluiten”, pikt Reinout in. “Daarna zullen we de ploegen loten in acht groepen van vier. Het is een beetje zoals het WK voetbal. Eerst een groepsfase en daarna duels met rechtstreekse uitschakeling. Er is wel een verschil, want ook de laatste zestien ploegen spelen nog verder in een aparte knock-outfase. Iedere ploeg speelt minstens zeven keer. In de groepsfase zullen we een tijdslimiet zetten en ligt de focus meer op het aantal punten dan op winnen of verliezen. In de volgende fase spelen we gewoon door tot er een ploeg is zonder bekers. De winnaar krijgt de beker van ‘beste beerpongteam van Ieper’, voor de tweede en derde is er een medaille voorzien. Als het een succes is, dan willen we er graag een halfjaarlijks evenement van maken.” (AP)