Huis van het Kind zet jong en oud op kindercarrousel in Ruddervoorde

In de bib was er een workshop rond voorlezen aan kinderen, aan de hand van een Japans verteltheatertje. © GST
Redactie KW

In zaal Ridefort in Ruddervoorde organiseerde het Huis van het Kind woensdag als eerste kennismaking een kindercarrousel. Het werd een leuke namiddag voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.

Huis van het Kind heeft nu ook een vestiging in Damme, Oostkamp en Zedelgem. Bedoeling is om ouders, grootouders en hun (klein)kinderen samen iets te laten doen en hen een mooie tijd te doen beleven. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en actoren die werken rond het kind en wordt ondersteund door het Regionaal Welzijns Platform Noord-West-Vlaanderen.

“Het intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014 en na de opbouwperiode komen we nu in 2016 volop naar buiten”, zegt coördinator Geert Vercruyce. “We hebben in december de verschillende partners uit de sector samengebracht. Nu is het tijd om de kinderen en de ouders er bij te betrekken. Met dit initiatief willen we meer dan enkel de kinderen iets nuttigs aan te leren. We willen er de ouders en grootouders ook bij betrekken, zodat ze alles wat ze hier zien ook thuis verder kunnen gebruiken. Daarnaast brengen we ook heel wat ouders samen en versterken we de onderlinge banden van deze ouders.”

Virtuele woning met verschillende kamers

Het Huis van het Kind is een virtuele woning, een huis met verschillende kamers die kunnen ingedeeld worden naar specifieke behoeften. “Dit domein hier leende zich uitstekend voor de voorstelling, omdat we met de indeling van Ridefort heel wat activiteitenkamers ter beschikking hebben en er ongestoord kan rondgekeken en gewandeld worden tussen de verschillende workshops”, zegt Geert nog.

Er waren tal van gratis workshops, zoals ‘Je baby dragen in een draagdoek’, ‘bewegen met de baby’, ‘schminken van kinderen (door de ouders zelf), Pimpanel, ecologisch knutselen en voorlezen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier