Huis van het Kind opent deuren in Roeselare

Michèle Hostekint, Kris Declercq, Filiep Bouckenooghe, Sarah Gryspeert en Geert Depondt © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vanaf woensdag 18 mei zullen Roeselaarse ouders die vragen hebben over de ontwikkeling, gezondheid of opvoeding van hun kind gratis ondersteuning krijgen in het Huis van het Kind.

Vandaag zijn er verschillende organisaties die ouders en kinderen ondersteunen in het beantwoorden van vragen. Vaak werken deze organisaties los van elkaar. Hier wil de stad verandering in brengen. Het Huis van het Kind is een samenwerking dat al de initiatieven die er zijn voor ouders en kinderen zal afstemmen op elkaar.

Website

“Ouders kunnen bij het Huis van het Kind terecht voor informatie over alles wat met kinderen, opvoeding en het gezin te maken heeft” , legt schepen van Welzijn Filiep Bouckenooghe (Groen) uit, “Drie keer per week willen we in het Welzijnshuis een aanspreekpunt creëren waar ouders en kinderen terecht kunnen met hun vragen en problemen.” Medewerkers van het Welzijnshuis, het Zorgbedrijf en Kind en Gezin zullen dit infopunt bemannen.

Naast een infopunt heeft de stad ook geïnvesteerd in een overzichtelijke website waar ouders per leeftijd en categorie doelgericht het antwoord op hun vragen kunnen terugvinden. “Ouders hebben wel eens vragen over de opvoeding, kinderopvang en studiekeuzes van hun kind. Wij willen samen met de ouders op zoek gaan naar het gepaste antwoord op hun vragen”, zegt Filiep Bouckenooghe.

Elke maandag, woensdag en vrijdag zullen ouders terecht kunnen bij het infopunt van het Huis van het Kind in het Welzijnshuis. (KT)

www.huisvanhetkindroeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier