Howest trekt academiejaar op gang en vraagt om extra middelen

19/09/16 om 22:12 - Bijgewerkt om 22:10

Howest heeft maandagavond in aanwezigheid van Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein (Open VLD) het academiejaar afgetrapt met ruim 6.250 nieuwe leerlingen.

Howest trekt academiejaar op gang en vraagt om extra middelen

© Foto Facebook / Howest

Dat gebeurde in de Kortijkse Stadsschouwburg. Centraal dit jaar 'Howest als ondernemende entiteit'.

Openen deed directeur Lode De Geyter met een korte reflectie op de veranderingen in het onderwijs. Hij vroeg vooral om een betere herverdeling van de middelen. "Er komen heel weinig middelen naar Howest en naar West-Vlaanderen. We leven nochtans in dé kmo-provincie van het land, waar heel wat bedrijven beroep kunnen doen op de hogescholen en op Howest. We durven hier innoveren en pionieren", verwees De Geyter naar de opleiding Digital Arts and Entertainment, maar ook een de nieuwe afstudeerrichting Energie Management.

"Slechts 0,5 procent van de middelen komt naar de twee West-Vlaamse hogescholen. Geef ons wat zuurstof", besloot De Geyter.

"We blijven niet doof voor de investeringen in het hoger onderwijs. We moeten de hogeschool ondersteunen en versterken", aldus minister Bart Tommelein. Howest en Tommelein hielden ook een pleidooi om het onderwijs dichter te brengen bij de bedrijfswereld. "Howest zet sinds jaren in op praktijkgerichtheid. We werken intensief samen met ondernemingen en organisaties en brengen dat ondernemerschap ook over op onze studenten. Het mag dan ook niet verbazen dat steeds meer studenten zelf ondernemer worden", aldus De Geyter.

De effectieve lessen starten pas op 26 september.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!