Howest-studenten kunnen tijdens stakingen voordelig overnachten in Brugge en Kortrijk

Redactie KW

Als antwoord op de aangekondigde treinstakingen neemt Howest drie maatregelen om studenten te helpen in hun examens.

Een aantal studenten van Howest pendelt elke dag naar Brugge of Kortrijk en dreigt door de stakingen niet tijdig op het examen te raken. Een aantal onder hen neemt al voorzorgen door op kot te blijven slapen bij studiegenoten, maar voor wie dit niet lukt, biedt Howest nu alternatieven aan.

Zo kunnen Howest-studenten aan voordeeltarief logeren in de Kortrijkse en Brugse Jeugdherberg. In Kortrijk kan je er als Howest-student terecht aan 18 euro per nacht, ontbijt inbegrepen. In Brugge kan dat in hostel De Snuffel tegen 22 euro per nacht, ontbijt inbegrepen.

howesthelpt en campussen langer open

Studenten die toch willen pendelen, kunnen natuurlijk ook rekenen op de solidariteit en de hulp van medestudenten en docenten. Voor hen wordt de hashtag #howesthelpt in het leven geroepen. Studenten die hulp zoeken, kunnen op sociale media via deze hashtag met elkaar in contact komen en zo afspraken maken om ter plekke te raken.

Ten slotte heeft de hogeschool ook beslist om haar campussen langer open te houden tijdens de examenperiode. De Kortrijkse campus aan de Graaf Karel de Goedelaan is in examentijden open van 6 uur ‘s morgens tot 23 uur ‘s avonds. In Brugge is de campus aan de Rijselstraat open van 7 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier