Howest-studente Nikita De Buysere ontwikkelt spel Expeditie Plasticsoep

Redactie KW

Deze week raakte bekend dat een jonge Nederlandse uitvinder een haalbaar plan heeft tegen platicsoep. Maar ook een West-Vlaamse studente heeft een oplossing klaar.

De Howest-studente Nikita De Buysere van de opleiding Leraar Secundair Onderwijs heeft voor haar bachelorproef het spel Expeditie Plasticsoep ontwikkeld. Het spel Expeditie plasticsoep is een reis rond de wereld: de leerlingen ontdekken het probleem in elke regio op aarde. Ze krijgen doelgerichte tips om zelf de oorzaak van de problematiek aan te pakken. De ontwikkeling van het spel is gebaseerd op de didactische principes uit de natuurwetenschappen.

Plasticsoep onbekend

Voor de opstart van het spel deed de Howest-studente beroep op een enquête bij leerlingen van de eerste graad. Hieruit is gebleken dat meer dan 3/4de van de leerlingen het begrip plasticsoep niet kent, hoewel ze zich wel bewust zijn van een afvalprobleem is in onze maatschappij. Plasticsoep is een grote drijvende vuilnisbelt in de Stille Oceaan. Door de ringvormige zeestromingen of gyre, verzamelt het afval zich in het midden van de gyre. Plastic is een kunststof die door de golfslag afbreekt tot microplastics die giftige stoffen aantrekken met dierensterfte als gevolg. De bachelorproef van de Howeststudente Nikita De Buysere wil het bewustzijn bij leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs verscherpen en misschien vindt de jonge Nederlandse uitvinder hierdoor wel een legertje soulmates dat hem een handje toesteekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier