Howest-opleiding Devine erkend als zelfstandige bacheloropleiding

07/07/17 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:17

Vandaag besliste de Vlaamse Regering zijn goedkeuring te geven aan de vraag van de Hogeschool West-Vlaanderen om van de opleiding Digital Design and Development (Devine) een zelfstandige bacheloropleiding te maken. Tot op heden was Devine een keuzetraject binnen de opleiding Multimedia en Communicatietechnologie.

Howest-opleiding Devine erkend als zelfstandige bacheloropleiding

Vandaag kwam de Vlaamse Regering in zitting bijeen om zich te buigen over de zogenaamde macrodoelmatigheid van opleidingen. Er lagen een aantal vragen voor van hogescholen om te starten met nieuwe bacheloropleidingen, maar ook een vraag van Howest om een bestaande afstudeerrichting, met name Devine, te erkennen als een unieke bacheloropleiding. Op de vragen naar bijkomende bacheloropleidingen werd niet ingegaan, op de vraag van Howest tot erkenning van Devine wel. Vanaf volgend academiejaar wordt Digital Design and Development (Devine) met andere woorden een erkende bacheloropleiding binnen het studiegebied Industriële Wetenschappen en Technologie.

Gegeerd op arbeidsmarkt

"De opleiding leidt studenten op tot young professionals die geboeid zijn door design, motion graphics en digitale technologie", klinkt het in een persbericht van Howest. "Deviners maken de unieke combinatie tussen creativiteit en programmeren. De opleiding heeft sinds kort zijn thuisbasis in de Kortrijkse Budafabriek, waar maximale kruisbestuiving gezocht wordt met de andere partners van de Budafabriek, onder wie Kunstencentrum Buda. De erkenning als volwaardige opleiding betekent een bevestiging van de meerwaarde van deze opleiding in het arbeidscircuit. Afgestudeerden van de opleiding Devine zijn immers erg gegeerd op de arbeidsmarkt."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!