Howest Kortrijk wordt ontwerpfabriek van kinderdromen

De kinderen van het vierde leerjaar van basisschool Ter Elzen uit Wijtschate poseren trots bij hun robothamster. © EDB
Redactie KW

Zo’n 400 lagere schoolkinderen uit heel Vlaanderen kwamen dinsdag bij Howest in Kortrijk hun droommachine ontdekken in het kader van MyMachine.

In oktober werd het startschot gegeven van MyMachine Vlaanderen. Vanaf dat moment lieten tal van Vlaamse lagere scholen hun fantasie de vrije loop om hun droommachine te bedenken en te tekenen. Studenten van Howest werken de favoriete droommachine van elke klas nu verder uit en binnenkort bouwen leerlingen van het technisch secundair onderwijs deze machines in het echt. Dinsdagmorgen kwamen de lagere schoolkinderen naar Kortrijk om de maquette van hun droommachine of hun zelfbedachte computergames te ontdekken tijdens de ‘work in progress’ expo.

Twee teams van telkens vijf studenten van de bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment van Howest werken momenteel aan twee nieuwe MyMachine-games gebaseerd op de droommachines van de kinderen van Freinetschool De Kleine Tovenaar uit Izegem en Sint-Amandsbasisschool Zuid uit Kortrijk. Andere droommachines werden bedacht door klassen van Freinetschool De Tandem uit Sint-Kruis, leefschool De Vlieger uit Oostende, basisschool Ter Elzen uit Wijtschate en enkele lagere scholen van buiten onze provincie.

De West-Vlaamse technische scholen die meewerken zijn het KTA uit Brugge, het Atlas Atheneum uit Gistel en het Technisch Atheneum uit Ieper.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier