Howest Kortrijk opent Café Recupel op 3 en 4 mei

Eerder organiseerde Recupel een gelijkaardig initiatief in Gent. © GF
Redactie KW

Op 3 en 4 mei moedigt pop-up Café Recupel de Kortrijkse studenten aan om oud elektro binnen te brengen voor hergebruik of recyclage.

In mei focust Recupel, de vzw die de inzameling en recyclage van elektro-afval organiseert in België, op studenten. Café Recupel heeft dit academiejaar voor zijn derde opening de Hogeschool West-Vlaanderen, Howest, gekozen in Kortrijk. Daar kunnen studenten op 3 en 4 mei op campus Graaf Karel de Goedelaan oude elektro-toestellen afgeven aan de pop-up container van Recupel. In ruil krijgen ze een hotdog, een frisdrank of een frisse pint.

“We willen de hele Belgische bevolking de gewoonte aanleren om elektro-toestellen correct af te danken, en studenten zijn daarbij een zeer belangrijke doelgroep”, zegt CEO Peter Sabbe. De toestellen die de studenten binnenbrengen worden gemiddeld voor 85 à 90 procent opnieuw grondstof. “Ook die informatie willen we meegeven. Studenten in Kortrijk moeten weten dat recyclage van elektro-afval belangrijk is voor hun toekomst, maar ook dat ze er deel van uitmaken”.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier