Howest koopt voormalig gebouw van Devlonics op Kapel ter Bede aan

De voorzitter van de Raad van Bestuur Jan Durnez en algemeen directeur Lode De Geyter van Howest bij het nieuwe gebouw. © LOO
Redactie KW

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, is in volle groei. Het vroegere bedrijfsgebouw van Devlonics in Kortrijk werd vrijdag definitief aangekocht.

Jan Durnez, voorzitter van de Raad van Bestuur van Howest is tevreden met de nieuwe locatie. “Vandaag zet Howest een nieuwe stap met de aankoop van het voormalig bedrijfsgebouw van Devlonics op Kapel ter Bede. Het gebouw was tot voor kort eigendom van Global Estate Group, de groep rond ondernemer Luc Beke die zelf heel veel belang hecht aan het bijbrengen van ondernemerschap bij de jonge generatie. De onderhandelingen met Global Estate Group verliepen dan ook in een constructieve sfeer.”

Een nieuw concept van onderwijs, waarbij bedrijven van Howest-alumni samen met studenten onderzoeks- en dienstverleningsprojecten opzetten, zal hier geïntroduceerd worden. Lode De Geyter, Algemeen directeur van Howest: “Het is de bedoeling dat het gebouw een nieuwe broeihaard wordt van bedrijvigheid. Bedrijven kunnen er samen met studenten, lectoren en onderzoekers projecten opnemen voor de profit en non profit. Nieuwe ideeën van studenten en ondernemers kunnen er rijpen en afgetoetst worden. Ondernemingen kunnen er samen met studenten testomgevingen opzetten en dienstverleningsprojecten uitvoeren.”

(Ineke Coolsaet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier