Howest en Vives pakken treinstakingen aan met voordelig overnachten en flexibiliteit

09/06/16 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

De West-Vlaamse hogescholen Howest en Vives en de universiteitsafdeling Kulak hebben voor de examenstudenten maatregelen genomen naar aanleiding van de aangekondigde treinstakingen van volgende week, zo blijkt uit een rondvraag.

Howest en Vives pakken treinstakingen aan met voordelig overnachten en flexibiliteit

© BELGA

Bij Howest nemen ze drie concrete maatregelen. Studenten kunnen aan een voordeeltarief overnachten in de Kortrijkse en Brugse jeugdherberg en ze kunnen elkaar helpen te carpoolen door het gebruik van de hashtag #howesthelpt op sociale media. Voorts blijven de campussen langer open: in Kortrijk van 6 uur tot 23 uur, in Brugge van 7 uur tot 22 uur. Aan de examenplanning wordt niets gewijzigd, dus de studenten moeten aanwezig zijn op het examen.

Ook bij Vives leggen ze de nodige flexibiliteit aan de dag. "Normaal gezien kunnen de studenten tot 30 minuten te laat komen, maar dit wordt voor alle campussen en opleidingen verlengd tot 60 minuten. We gaan ervan uit dat de student op het examen kan geraken en daarvoor de nodige moeite doet", aldus Frank Devos van Vives. In samenwerking met Taxistop moedigt Vives studenten ook aan om te carpoolen. Wie echt niet kan komen, moet daar melding van maken en kan eventueel een inhaalexamen afleggen.

De KU Leuven riep studenten op om melding te maken van problemen. Dat kon tot woensdag. "In totaal kregen we 150 aanvragen. Voor de campus Kortrijk bleef dat beperkt tot enkele aanvragen", zegt Sigrid Somers van de KU Leuven. "We hebben enkele plaatsen in onze residenties, en mocht het nodig blijken dan kunnen we kijken om de studenten tijdelijk te huisvesten in een hotel." De KU Leuven en de Studentenraad moedigen studenten en personeelsleden aan om elkaar hulp te bieden. Via de hashtag #kuleuvenhelpt op Twitter kunnen ze laten weten welke hulp ze nodig hebben of ter beschikking kunnen stellen: bijvoorbeeld plaatsen in een auto of kamers om te overnachten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!